Harta site-ului
Ajutor
5 minute - este mult sau puțin? Este suficient pentru ca un apartament să fie incendiat complet
5 minute - este mult sau puțin? Este suficient pentru ca un apartament să fie incendiat complet

  
Răspuns la această întrebare și la multe alte întrebări referitoare la incendii, calamități, catastrofe și măsuri de protecție în situații excepționale au găsit un grup de elevi de la Liceul Teoretic Doroțcaia la Școala Securității în cadrul  Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe data de 10 decembrie 2014 la inițiativa dirigintei clasei a IX-a “A”, Constantinov Natalia, în parteneriat cu șef serviciu al Serviciului apărare împotriva incendiilor al SSE Dubăsari, Sergiu Gatman, de asemenea, cu susținerea și suportul financiar al directorului liceului, Bacioi Viorica și al șef DÎTS Dubăsari, Braducean Larisa  elevii clasei a IX-a au mers în vizită de studiu la Școala Securității. Instituția dată reprezintă un centru practico-didactic care urmărește instruirea tinerii generații și pregătirea societății pentru cunoașterea și utilizarea Bazelor securității vieții în cazul survenirii situațiilor excepționale și a incendiilor.

  Un mare mulțumesc aducem șef serviciul ȘS, Hramovschi Elena, care ne-a ghidat cu multă dăruire de sine și înalt profesionalism prin instituția Detașamentului de salvatori și pompieri Botanica, ne-a vorbit despre specificul activității de pompieri, salvatori, chinologi, alpiniști și scafandrieri. În cadrul excursiei noastre captivante am analizat imagini care prezentau calamități și catastrofe, diferite situații excepționale cu caracter natural și tehnogen, modalități de apărare și intervenție. Momente de neuitat am trăit cu toții în “Camera Cauzei” și în cadrul vizionării incendiului din Vladivostok.

 La lecția de master class Radiola Nicolai, specialist principal al ȘS, ținînd cont de specificul zonei în care noi trăim, și anume, pe malul rîului Nistru, a vorbit elevilor despre pericolul înnecului pe timp de iarnă și a demostrat practic metodele de salvare a propriei vieți și a altor persoane fără a pune în pericol propria siguranță atunci cînd gheața s-a spart și ajungem în apă.

 În urma celor văzute și auzite elevii au conștientizat faptul că, fiecare persoană poate și trebuie să întreprindă măsurile necesare de prevenire a incendiilor, au învățat cum să se comporte și să acționeze corect la survenirea situațiilor excepționale.

La final, vin cu o recomandare pentru profesori, elevi și părinți să mergeți la Școala Securității și, vă asigur, că lecțiile și experiența acumulată în cadrul vizitei organizată de profesioniști calificați, merită din plin timpul și efortul acordat.  

                                                    

Constantinov Natalia,

diriginte, psiholog LTDoroțcaia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

5 minute - este mult sau puțin? Este suficient pentru ca un apartament să fie incendiat complet - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta