Harta site-ului
Ajutor
5 FEBRUARIE - ZIUA EUROPEANĂ A SIGURANŢEI PE INTERNET
5 FEBRUARIE - ZIUA EUROPEANĂ A SIGURANŢEI PE INTERNET

    În scopul promovării  responsabilităţilor de utilizare a tehnologiilor online, în special în rîndul copiilor şi tinerilor, în incinta LT Doroţcaia a fost desfăşurată în această zi o masă rotundă cu genericul "Conectează-te cu respect”, organizată de profesoara de limbă engleză Constantinov Natalia.
   În cadrul acestei activităţi liceenii claselor a XI-XII au vizionat filmul " Trust” (Încrederea) în original, adică în engleză, şi au discutat despre pericolele navigării nesupravegheate pe Internet. Istoria adolescentei de 14 ani care devine victima abuzului sexual în urma unei prietenii  pe Internet a sensibilizat mult publicul. Elevii au reuşit să releveze mesajele transmise de autorii filmului, să depisteze avantajele şi pericolele comunicării în reţelele de socializare. Ei au menţionat faptul că, Internetul este un mijloc important în afaceri, în ştiinţă, în comunicare, iar în acelaş timp este o uşă larg deschisă spre abuz.  Ei au conştientizat riscurile şi consecinţele postării de fotografii personale, a datelor de identificare on-line etc.
    Odată ce adolescenţii, chiar şi copiii au acces la tehnologiile informaţionale performante (calculatoare, laptopuri, smartphonuri) familia trebuie să  fie, deasemenea, conştientă de problemele care pot să survină, în urma navigării regulate pe internet.
 
Berzan Galina,
DÎTS, metodist coordonator.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

5 FEBRUARIE - ZIUA EUROPEANĂ A SIGURANŢEI PE INTERNET - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta