Harta site-ului
Ajutor
35 de ani de la războiul din Afganistan
35 de ani de la războiul din Afganistan

Pe data de 15 februarie, anual, veteranii de război din Afganistan, marchează aniversarea retragerii trupelor armate ale fostei Uniuni Sovietice din Afganistan. 
Cu prilejul, aniversării celor 35 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan, conducerea raionului Dubăsari, membrii Asociaţiei obștești a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, Batalionul 3 infanterie independent FMP (l.d.p. Coșnița) și șefa-adjunctă a Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, s-au întrunit la o masă rotundă pentru a exprima și aprecia efortul depus de fiecare camarad, cât și pentru a cinsti memoria acelor tineri, bravi barbați care nu au mai revenit acasă, rămânând să zacă pentru totdeauna în pământ străin. Ulterior, eroii acelui tragic război care a curmat vieți omenești, împreună cu colaboratorii Consiliului raional Dubăsari, militari și primarul com. Coșnița, Inspectoratul de poliție Dubăsari, au ținut un minut de reculegere și au depus flori la Monumentul celor căzuţi în războiul pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, Monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan.
„ Dragi camarazi, stimați prieteni, astăzi vreau să vă felicit pe toţi pentru bărbăția, devotamentul și curajul de care ați dat dovadă acum 35 de ani” a menționat dl Iurie CIBUC, președintele AO a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari.
Preşedintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV, de asemenea a adus un omagiu ostașilor și eroilor care au participat la acel tragic război. Eroismul de care ați dat dovadă acum 35 de ani, ne vorbește despre bărbăție, curaj și devotament față de națiune, față de țară și neam”.  Totodată, președintele raionului a ținut să remarce că ororile războiului nu trebuie să se mai repete niciodată iar cei care au trecut prin el, au astăzi menirea de a cultiva spiritul patriotismului în rândurile tinerilor, de a promova Pacea.
Dl Eduard LOGHIN, comandantul batalionului a menționat că ,,astăzi suntem mândri să vă avem în față dragi veteran, adevărați bărbați, patrioți și promotori ai păcii. Voi ați fost cei care, ați lăsat părinții, familiile și ați mers să luptați în altă țară. Vă dorim sănătate și pace”.
Să cinstim memoria celor căzuți la datorie și să promovăm Pacea!!!
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
vgTrRXiW
2024-02-21 05:50:48
wXGSTOhpYWEUv
vgTrRXiW
2024-02-21 05:50:50
wXGSTOhpYWEUv
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

35 de ani de la războiul din Afganistan - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta