Harta site-ului
Ajutor
32 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari
32 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari

Pe data de 15 februarie anual, veteranii de război din Afganistan marchează aniversarea retragerii trupelor armate ale fostei Uniuni Sovietice din Afganistan. 
Cu prilejul, aniversării celor 32 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan, membrii Asociaţiei obștești a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, conducerea raionului Dubăsari, colaboratori ai Consiliului rational Dubăsariv și Inspectoratului de poliție Dubăsari, reprezentantul guvernului au ținut un minut de reculegere și au depus flori la Monumentul celor căzuţi în razboiul pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, Monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan.
„Noi am plecat din Afganistan. Dar Afganistanul nu va pleca niciodată din noi” a ținut să menționeze dl Iurie Cibuc, președintele AO a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari. Totodată, dl Cibuc a salutat prezența tuturor la această mică manifestație și i-a felicitat pe toţi membrii pentru Victoria  obţinută acum 32 de ani în urmă şi ,,aduc sincere mulţumiri Consiliului raional, Preşedintelui raionului Dubăsari, pentru susţinerea acordată chiar începând cu deschiderea Asociaţiei obşteşti”.
Şirul de felicitări şi urări de bine a continuat cu Preşedintele raionului, dl Grigore Filipov, care  a adus un omagiu ,,ostașilor și eroilor care au participat la acel tragic război din Afganistan. Peste 301 moldoveni au rămas să zacă pe câmpurile de luptă. Lăsând acasă orfani copii, soții și părinți îndoliați”.  Totodată, președintele raionului a ținut să remarca că ororile războiului nu trebuie să se mai repte niciodată iar spiritul şi patriotismul să fie ridicat în rândurile tinerilor.
Dl Iuri Cazac, reprezentantul guvernului în raionul Dubăsari a menționat că ,,Eroii care au luptat în războiul din Afganistan, s-au ridicat și în 1992 pentru apărarea integrității Republicii Moldova. Nu fiecare este în stare să pună mâna pe armă, să lase copiii, familia acasă ca să meargă să-și apere țara”.
Să cinstim memoria celor căzuți la datorie și să promovăm Pacea!!!
Marina LUPAȘCO, programator
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

32 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta