Harta site-ului
Ajutor
31 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari
31 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari

Pe data de 15 februarie anual, veteranii de război din Afganistan marchează aniversarea retragerii trupelor armate ale fostei Uniuni Sovietice din Afganistan. 
Cu prilejul, aniversării celor 31 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan, la data de 17 februarie curent, membrii Asociaţiei obștești a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, Vicepreședintele raionului Dubăsari, reprezentanți ai serviciilor desconcetrate din teritoriu, primari ai localităților, batalionul nr. 3 al forțelor de menținere a păcii, colaboratori ai Consiliului raional Dubăsari, s-au întrunit într-o ședință festivă.
Tradițional, ședința este deschisă de către dl Iurie Cibuc, președintele AO a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, care în prezentarea sa, a ţinut să felicite toţi membrii pentru Victoria  obţinută acum 31 de ani în urmă.
Vicepreședintele raionului pe domeniul social dl Sergiu  Grigoriev, a îndemnat participanții la acel tragic război să cinstească memoria celor care nu s-au mai întors, să fie sănătoși și să aibă doar clipe de bucurie alături de familiile sale.
După adunarea solemnă, toţi cei prezenţi au depus flori la Monumentul celor căzuţi în războiul pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, Monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan. Anul acesta, membrii asociației și cu sprijinul primăriei Coșnița au instalat un monument camaradului Pavaluc Gheorghe, care își doarme somnul de veci în cimitirul din s. Pohrebea.
Manifestaţiile organizate în data de 17.02.2020 au finisat cu organizarea unei mese de pomenire în memoria camarazilor căzuţi, acum 31 de ani, în războiul din Afganistan.
 Marina LUPAŞCO, redactor-șef
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

31 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta