Harta site-ului
Ajutor
30 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari
30 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari

Pe data de 15 februarie anual, veteranii de război din Afganistan marchează aniversarea retragerii trupelor armate ale fostei Uniuni Sovietice din Afganistan. 
Cu prilejul, aniversării celor 30 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan, la data de 18 februarie curent, membrii Asociaţiei obștești a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, Președintele raionului Dubăsari, reprezentanți ai serviciilor desconcetrate din teritoriu, primari ai localităților, batalionul nr. 3 al forțelor de menținere a păcii, colaboratori ai Consiliului raional Dubăsari, s-au întrunit într-o ședință festivă.
Tradițional, ședința este deschisă de către dl Iurie Cibuc, președintele AO a veteranilor de război din Afganistan din raionul Dubăsari, care în prezentarea sa, a ţinut să felicite toţi membrii pentru Victoria  obţinută acum 30 de ani în urmă şi ,,aduc sincere mulţumiri Consiliului raional, Preşedintelui raionului Dubăsari, pentru susţinerea acordată chiar începând cu deschiderea Asociaţiei obşteşti”.
Şirul de felicitări şi urări de bine a continuat cu Preşedintele raionului, dl Grigore Policinschi, care  a adus un omagiu ,,Militarilor care au participat la acel tragic război din Afganistan, deoarece nu există război fără pierderi”.  Totodată, dl Președinte a venit cu un îndemn față de veterani ,,trebuie să fim adepţii promovării idealurilor de pace, de cursul de menţinere a acesteia. Nu există nimic mai sfânt decât PACEA. ,,Atâta timp cât am posibilitea ca simplu cetăţean, conducător, voi fi disponibil să vă susţin întru rezolvarea problemelor cu care vă confruntaţi”.
Dl V. Rusu, primarul s. Oxentea a remarcat în discursul său că ,,aţi fost eroi şi de faptul acesta s-a vorbit foarte mult. Prin intermediul dumneavoastră, doresc ca spiritul şi patriotismul să fie ridicat în rândurile tinerilor. Mulţi dintre camarazii dumneavoastră nu au ajuns până astăzi, ne închinăm în faţa lor”.
Dl Roman Emilianov, reprezentantul guvernului în raionul Dubăsari, i-a îndemnat pe veterani, în caz că au careva probleme, dificultăți, să nu ezite să se adreseze la dumnealui, care este gata în orice moment să le ofere sprijin și susținere.
Dl A. Gafeli, primarul com. Coșnița a subliniat că ,,din numele meu personal şi al administrației publice locale aducem aplecăciuni şi mulţumiri pentru meritele şi chinurile prin care aţi trecut, pentru această pace sufletească”.
De asemenea, în cadrul întrunirii date, veteranilor le-a fost înmânată medalia jubiliară, Crucea comemorativă „Participant la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989)” în baza Decretului Președintelui Republicii Moldova, Nr. 1080 din 22.01.2019.
După adunarea solemnă, toţi cei prezenţi au depus flori la Monumentul celor căzuţi în razboiul pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, Monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan. Manifestaţiile organizate în data de 18.02.2019 au finisat cu organizarea unei mese de pomenire în memoria camarazilor căzuţi, acum 30 de ani, în războiul din Afganistan.
 Marina LUPAŞCO, redactor-șef
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

30 de ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan aniversați în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta