Harta site-ului
Ajutor
3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi
3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Ȋn fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discrimiarea. ONU doreşte ca ȋntreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.
Copiii sunt cei mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu ȋnţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritate a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vȃrsta lor, ȋnţeleg mai greu şi se pot exprima mai greu.
Astfe, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale. În fiecare an există o temă diferită, în jurul căreia sunt organizate toate activităţile dedicate acestei zile.
Astfel, în scopul consemnării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, conform Ordinului MMPSF din 09.11.2018 nr.1286 ,,Cu privire la aprobarea Planului de acţiuni privind consemnarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi”. 
În perioada 28 noiembrie - 3 decembrie anul curent în localităţile raionului au fost organizate şi desfăşurate mai multe acţiuni.
Ziua de 3 decembrie este prilejul prin care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale. Comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile şi aptitudinile, serviciile pe care trebuie să le dezvolte.
 
Victoria Verlan, specialist principal
în problemele persoanelor în etate și cu dizabilitați

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta