Harta site-ului
Ajutor
29 octombrie - Ziua mondială a cărţii!!!
29 octombrie - Ziua mondială a cărţii!!!

„CARTEA ESTE CEA MAI COMPLICATĂ ŞI CEA MAI MĂREAŢĂ MINUNE  DINTRE MINUNILE CREATE DEOMENIRE ÎN CALEA EI SPRE FERICIRE.„ (Maxim Gorki)
O zi  în care celebrăm cartea, o zi în care ar trebui să rezervăm măcarcîteva minute pentru a citi altceva decît, ştirile de la telivizor, ori ziar.Cărţile ne sunt prietenii tăcuţi, credincioşi, deloc supărăcioşi, dacă nu le atragem atenţie o perioadă îndelungată, mereu bucuroase de  îmbrăţişare şi îndelung răbdătoare. Însă această imagine nu este valabilă în cazul în care nu există o relaţie cititor-carte, construită încă din copilărie.
29 octombrie este marcată „Ziua Mondială a Cărţii”. Această sărbătoare este celebrată în peste 100 de ţări din întreagă lume. Cu prilejul acestei sărbători, dna Natalia Ciudin, specialist pe biblioteci în colaborare  cu dna Olga Ţurcan, specialist  în domeniul tineret platoul Coşniţa, au organizat o masă rotundă cu genericul:„Cartea-izvor de înţelepciune”, cu tinerii din L.T. „Ion Creangă” din com. Coşniţa.
La această lecţie elevii  şi-au îmbogăţit cunoştinţele ascultînd file din istoria  cărţii . S-a prezentat informaţia despre cea mai veche Carte tipărită. Care este Cartea anului 2012 a R.M? etc.  Tinerii au dat dovadă de entuziasm şi creativitate înaltă. La finele activităţii elevii au participat la jocuri interactive, convorbiri, dezbateri.
Fiecare din tinerii entuziaşti au avut posibilitate să-şi exprime opiniile faţă de impotranţa cărţii în viaţa fiecăruia. Eleva L. T. „I. Creangă „ şi-a expus opinia despre importanţa cărţii:  „Fără carte, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gîndirea şi meditaţia suspendată” ! 
Direcţia   cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

29 octombrie - Ziua mondială a cărţii!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta