Harta site-ului
Ajutor
29 ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan
29 ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan

Președintele raionului Dubăsari, pe data de 16 februarie curent, a avut o întâlnire de suflet cu un grup de veterani ai războiului din Afganistan, dedicată aniversării a 29 ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan.
La această întrunire au participat și reprezentanţi ai veteranilor războiului din 1992, primarii satelor Coșnița și Oxentea, reprezentanți ai Inspectoratului de poliție Dubăsari, ai Forţelor de Menţinere a Păcii, reprezentanți ai societății civile.
Președintele raionului Dubăsari, dl Gr. Policinschi i-a felicitat pe toți cu aniversarea dată. ,,Războiul este un element de luptă pentru viață. Aduc omagiu și recunoștință pentru tinerii ce nu s-au întors de la război. Vă mulțumesc pentru implicare și verticalitate, pentru patriotism și activitate civică notorie a multora dintre dumneavoastră, în interesul familiilor, a satelor, a raionului și a țării noastre”. Totodată, dl Policinschi le-a dorit  să-și păstreze sănătatea, bunătatea și dorința de viață, de a trăi bine.
Dl Iurie Cibuc, Preşedintele Asociaţiei raionale a veteranilor de război din Afganistan  a menționat că ,,Această zi este o sărbătoare, fiecare întoarcere, revenire acasă este o sărbătoare pentru fiecare dintre noi, pentru familiile noastre”. Totodată, dl Cibuc, din numele Asociației raionale a veteranilor de război din Afganistan, a adresat mulțumiri dlui Președinte, Consiliului raional, pentru suportul și susținerea acordată.
Urările de felicitare și susținere au fost exprimate și din partea reprezentantului participanților la războiul din 1992, dl Nicolae Iacovlev, primarilor, dl Alexei Gafeli și dl Valeriu Rusu, care au remarcat despre faptul, că vor continua să ofere susținere și sprijin Asociației sus-numite, veteranilor de război din Afganistan.
În continuare, veteranii au depus flori, în semn de recunoștință, la Monumentele eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi în Marele război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan și după război. Manifestaţia organizată a finisat cu o masă de pomenire în memoria camarazilor căzuţi în tragicul război, organizată cu susținerea Consiliului raional Dubăsari.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

29 ani de la retragerea trupelor armate din Afganistan - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta