Harta site-ului
Ajutor
27 aprilie-Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova
27 aprilie-Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

     Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este sarbatorita la 27 aprilie. Este o sarbatoare naţionala instituita de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

     Prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S. Moldova din 27 aprilie 1990 a legiferat oficial Drapelul de Stat in culorile albastru, galben si rosu cu stema amplasata in centrul fisiei galbene. Pentru prima data Drapelul de Stat a fost arborat pe Parlamentul Republicii Moldova la 27 aprilie 1990.

     In anul 2012 cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, marcata pentru a treia oara, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, pe un catarg de 30 de metri inaltime, a fost arborat un drapel imens, cu dimensiunile de 7x3,5 metri, in cadrul unei ceremonii solemne.

     Drapelul, care este cel mai mare Tricolor din istoria tarii, a fost binecuvintat de Mitropolitul Vladimir al „Chisinaului si Intregii Moldove”.

     Cu ocazia acestei sarbatori, în raionul Dubăsari, sunt planificate activităţi cultural-educative, expozitii de carte cu referire la istoria statului şi evolutia drapelelor pe parcursul istoriei statului nostru.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

27 aprilie-Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta