Harta site-ului
Ajutor
24 octombrie - Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale
24 octombrie - Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale

Astăzi, 24 octombrie, cei care şi-au dedicat activitatea tehnologiilor informaţionale sărbătoresc Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale.

Cu acest prilej, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care activează în domeniul informaţional din cadrul serviciilor, instituţiilor, organizaţiilor şi colegilor, în care se menţionează: „Activitatea profesională cotidiană prestată cu responsabilitate şi profesionalism pe care o desfăşuraţi are ca obiectiv promovarea, dezvoltarea tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii, extinderea numărului de utilizatori ai tehnologiilor avansate în Republica Moldova şi implementarea tehnologiilor performante în toate sferele de activitate a societăţii.

Dumneavoastră creaţi condiţii favorabile pentru realizarea principiului de bază al edificării societăţii informaţionale - asigurarea dreptului fiecărui cetăţean la acces egal în ceea ce priveşte  bunurile şi avantajele oferite de tehnologiile informaţionale şi  comunicaţiile electronice. Din numele Consiliului raional Dubăsari, Vă urez tuturor celora care activaţi în acest domeniu succese în activitatea cu responsabilitate pe care o desfăşuraţi, atingerea tuturor obiectivelor pe care vi le-aţi programat şi spre care tindeţi, multă sănătate, prosperitate, bunăstare, fericire şi împliniri personale! Fie ca rezistenţa, curajul, înţelepciunea, speranţa şi perseverenţa în toate să vă însoţească mereu”.


Introducerea şi dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), precum internetul, telefoanele mobile şi fibrele optice şi convergenţa tehnologiei computerizate, de telecomunicaţii şi de satelit din ultimii ani modifică modul în care oamenii interacţionează, în care companiile îşi conduc afacerile şi în care societăţile îşi stabilesc agendele de dezvoltare umană şi economică.

Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale a fost proclamată de Adunarea Generală în 1972, pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor legate de dezvoltare şi asupra nevoii de a facilita comunicarea internaţională pentru rezolvarea acestor probleme (rezoluţia 3038 (XXVII). Adunarea a stabilit că Ziua trebuie să coincidă cu Ziua Naţiunilor Unite (24 octombrie), dar şi cu data adoptării, în 1970, a Strategiei internaţionale de dezvoltare pentru cel de-al doilea Deceniu de dezvoltare ONU. S-a considerat că printr-o mai buna răspândire a informaţiei, ca şi prin mobilizarea opiniei publice, mai ales a tinerilor, se vor înţelege mai bine problemele legate de dezvoltare, promovându-se astfel cooperarea internaţională pentru dezvoltare.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

24 octombrie - Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta