Harta site-ului
Ajutor
21 SEPTEMBRIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PĂCII MARCATĂ ÎN COŞNIŢA
21 SEPTEMBRIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PĂCII MARCATĂ ÎN COŞNIŢA

21 septembrie este ziua în care oamneii din multe ţări sunt invitaţi să se gînndească la Pace, la o sociatate fără ură. Această zi este dedicată Păcii, vieţii fără război şi, respectiv, promovează Pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim.
           În acesată zi , la ora 13.00, pentru elevii clasei a XI-a din L.T. „Ion Creangă” Coşniţa, am organizat ora informativă dedicată acestei sărbători, unde l-am invitat pe către Vatav Grigorii, profesor de educaţie civică, istoriolog pentru a prezenta o informaţie amplă despre istoria Movilei Gloriei din or. Dubăsari. Lecţia a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor, care şi-au pierdut viaţa întru menţinerea Păcii pe pămînt.
Totodată şi picii de la grădiniţa Nr 2 din c.Coşniţa au sărbătorit Ziua Păcii. Sub îndrumarea educătoarei d-ra Natalia, copii au  decupat pe hîrtie porumbei şi imaginar i-au aruncat în aer.
         Voluntarii de la CLT Coşnita au oragnizat o acţiune privitor la Ziua Internaţionale a Păcii, împărţind broşuri, au chemat tinerii să-şi exprime opinia privitor la cuvîntul Pace.
      O altă acţiune dedicată Păcii cu participarea copiilor (5-13 ani) din comuna Coşniţa a fost desene pe asfalt cu genericul ” Pacea văzută de copii”. Aici copiii de diferite vîrste au avut posibilitatea să-şi exprime viziunea proprie faţă de Pace.
     Să pastram Pacea, s-o cultivăm, să creăm prin Gînduri, Rugăciune, Faptele noastre, pentru noi, şi copiii noştrii, pentru o Planetă a Bunăstării şi a Armoniei, pentru o societate liberă de războaie, de ură şi intoleranţă.

                                                                       FIE PACE ÎN MOLDOVA !!!
                                                                        FIE PACE PE PĂMÎNT !!!
Olga Ţurcan, specialist pe tineret platoul Coşniţa

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

21 SEPTEMBRIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PĂCII MARCATĂ ÎN COŞNIŢA - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta