Harta site-ului
Ajutor
2 martie..O istorie trăită...în memoria Apărătorilor Patriei...
2 martie..O istorie trăită...în memoria Apărătorilor Patriei...

Patria nu e pămîntul pe care trăim din întîmplare, ci e pămîntul plămădit cu sîngele şi întărit cu oasele înaintaşilor noştri.. (Barbu Delavrancea)
Sîmbătă, 2 martie 2013, s-au împlinit 21 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe rîul Nistru din 1992. Este Ziua memoriei, a celor căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.
O istorie trăită, сu lacrimi fierbinţi şi suflete pierdute în  focarul unei nemiloasei lupte…Timpul curge ireversibil, lăsînd amintiri învăluite de tristeţe şi durere profundă. A fost o perioadă de nelinişte asemenea unui vulcan care distruge nemilos şi diabolic totul în calea sa. Noi suntem prezentul şi viitorul ţării şi  suntem responsabili de a manifesta o atitudine serioasă faţă de acest eveniment, să participăm activ la acţiunile de comemorare.
Colaboratorii Consiliului raional Dubăsari în frunte cu preşedintele raionului, dl Grigore POLICINSCHI, primăria Molovata-Nouă, Comitetul combatanţilor, SRL "Agro-Tiras”, Direcţia Casei de Cultură şi gimnaziul "Anatol Codru au participat la acţiunea de comemorare consacrată evenimentelor din 1992, unde au fost recitate cîntece şi poezii de către elevii gimnaziului cu o deosebită plecăciune pentru cei care şi-au dat viaţa pentru noi, depuse coroane şi flori la morminte. Combatanţii au mulţumit organizatorilor pentru atenţia şi sprijinul acordat.
Preşedintele raionului, dl Grigore POLICINSCHI, a participat la măsurile organizate de Primăria Molovata-Nouă. A adus un omagiu pentru familiile care şi-au pierdut copiii săi, mulţumiri combatanţilor, colaboratorilor organelor de drept,  Poliţiei Naţionale,  Armatei Naţionale, pentru că, în condiţii foarte grele rezistă  şi speră că vom reuşi împreună să restabilim integritatea ţării noastre. Este important să participăm la aceste acţiuni, să fim conştienţi de evenimentele sîngeroase.
Prin Decizia Consiliului Local Nr.5/12 din 15 decembrie 2011, 4 străzi din satul Molovata-Nouă din sectorul nou au fost numite în numele apărătorilor: Gazea Alexei, Beşleaga Vasile,  Barabaş Nicolai, Gazea Petru. S-a propus să fie numită o stradă în numele lui Carpov Vitalie.Din anul 1992 pînă în prezent, din rîndurile combatanţilor au trecut în lumea celor drepţi 16 săteni.
Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în satele Coşniţa şi Doroţcaia.

Ziua s-a încheiat cu o masă de pomenire, unde s-au povestit secvenţe din conflictul armat, istorii ce trezesc o adevărată mîndrie pentru patrioţii noştri.
                                                                Marina Branişte, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

2 martie..O istorie trăită...în memoria Apărătorilor Patriei... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta