Harta site-ului
Ajutor
2 aprilie - începe înscrierea copiilor în clasa I
2 aprilie - începe înscrierea copiilor în clasa I

Direcţia învăţământ general Dubăsari informează că în perioada de 19 martie – 02 aprilie 2018 fiecare instituție de învățământ organizează Ziua ușilor deschise.
Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, pentru anul de studii 2018-2019, se va desfășura în perioada 2 aprilie - 14 iunie 2018. Actele urmează a fi depuse în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.
Conform Metodologiei de înscriere a copiilor în clasa I, toţi copiii din districtul şcolar corespunzător, care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar, sunt înscriși obligatoriu, fără probe de concurs, în clasa I. 
Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri. 
La solicitarea părinţilor, determinarea gradului de maturitate şcolară a copiilor născuţi în perioada 01 ianuarie 2012 - 31 august 2012, care n-au frecventat grupa pregătitoare se va efectua în luna august.
Pentru a-și înscrie copiii la școală părinții sau reprezentanţii legali vor depune la instituția de învățământ o cerere, la care vor anexa fotocopii ale certificatului de naştere al copilului, buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal care confirmă apartenenţa la districtul instituţiei (domiciliul/reşedinţa). De asemenea, vor fi prezentate fişa medicală perfectată până la data înscrierii în clasa I (Trimitere - extras, formular nr. 0,27/e), 2 fotografii ale copilului (3x4cm), precum și Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, a limbajului şi comunicării, dezvoltării capacităţilor şi aptitudinilor de învăţare la finele grupei pregătitoare sau decizia Comisiei raionale de şcolarizare cu referire la maturitatea şcolară.
Pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă va fi prezentat până la începutul anului de studii.
La data de 15 iunie, în instituţiile de învăţământ şi pe site-urile lor va fi afișat numărul de locuri rămase libere după înscrierea copiilor din districtul şcolar respectiv.
Conform orarului aprobat de Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, în perioada 18 iunie – 23 august va avea loc a doua etapă de înscriere pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă sau a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile. 
La data de 24 august va fi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituţiei.
Lilia RUSU, 
specialist în domeniul învățământului primar

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

2 aprilie - începe înscrierea copiilor în clasa I - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta