Harta site-ului
Ajutor
1850 de tablete pentru profesorii care vor preda modulul ,,Educația digitală”
1850 de tablete pentru profesorii care vor preda modulul ,,Educația digitală”

La data de 7 septembrie, la Centrul de Instruire și Inovații TIC – TEKWILL a avut loc lansarea publică a modulului ,,Educație digitală”, obligatoriu pentru elevii din clasa I, în cadrul căreia au fost înmânate 1850 tablete pentru profesorii care vor preda acest curs. La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc; ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici; E.S.Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău; președintele Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, Irina Străjescu ș.a.
În debutul evenimentului, ministrul Monica Babuc a felicitat toți elevii care din acest an vor studia un modul nou, util și interesant și le-a mulțumit partenerilor pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. ,,Trăim într-o epocă în care schimbările în toate domeniile se produc într-un ritm alert, iar cerințele societății moderne și, totodată, ale angajatorilor evoluează constant. Școala secolului XXI nu poate exclude aceste tendințe, de aceea formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităţilor de utilizare a instrumentelor şi resurselor TIC, integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale în educație reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, a afirmat oficialul. De asemenea, Monica Babuc a menționat că suportul electronic și ghidul elaborat pentru studierea ,,Educației digitale” sunt interactive și oferă modalități diferite de a transmite informațiile necesare într-un mod atractiv și stimulativ, oferind posibilitatea de a descoperi diverse instrumente și resurse care vor facilita procesul de predare-învățare.
Totodată, ministrul a reiterat inițiativa Guvernului Republicii Moldova privind implementarea continuă a soluțiilor inovative și a tehnologiilor informaționale în educație, subliniind că ministerul își propune ca în următoarele faze ale proiectului ,,Educația digitală” să devină obligatorie cel puțin până în clasa a VI-a. Menționăm că la 14 iunie curent a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea educației digitale în învățământul general între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Economiei și Infrastructurii; Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Instituția Publică Centrul de Instruire și Inovații TIC – TEKWILL. Urmare a acestui acord au fost elaborate curriculumul, suportul electronic și Ghidul pentru elevi și cadre didactice în clasa I; a fost consolidată biblioteca virtuală www.smartedu.md; au fost colectate fonduri pentru procurarea a 1850 de tablete digitale în suportul fiecărui învățător de clasa I din întreaga țară, care au fost înmânate astăzi șefilor Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului. Modulul ,,Educația digitală” a fost introdus pentru prima dată în acest an de studii, la solicitarea părinților, profesorilor și copiilor, fiind obligatoriu pentru elevii claselor a I-a și opțional pentru cei din clasele a II-a – a VI-a. În anul de studii 2018-2019 acest modul va fi studiat de 34 642 elevi.

Larisa BRADUCEAN, șef Direcție învățământ general 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1850 de tablete pentru profesorii care vor preda modulul ,,Educația digitală” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta