Harta site-ului
Ajutor
16 Zile de activism împotriva violenţei în bază de gen
16 Zile de activism împotriva violenţei în bază de gen

16 Zile de activism împotriva violenţei în bază de gen este genericul unei ample campanii internaționale, care se desfășoară în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2020. Se alătură acestei campanii și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari.
 Nu tolera violența în familie este îndemnul angajaților inspectoratului de poliție Dubăsari.
În contextul campaniei, efectivul IP Dubăsari organizează acțiuni de informare cu implicarea tinerilor din instituțiile de învătământ din raion și nu numai. Prin intermediul acțiunilor date polițiștii vin cu un șir de recomandări atât față de tineri cât și cetățeni pentru a salva viața ta și a copiilor tăi.
Violența în familie reprezintă orice tip de agresiune fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii. Ea nu se manifestă într-un episod izolat, ci se repetă atunci când nu se iau măsuri.
Violența în familie este prevăzută ca infracțiune în Codul Penal. Denunțarea conflictului sau violenței în familie nu este o faptă rușinoasă, ba din contra îți poate salva viața ta și a copiilor tăi. Principalele cauze generatoare ale violenţei, fiind consumul excesiv de alcool, conflictele și lipsa de comunicare între membrii de familie, în special, lipsa de educaţie.
Nu tolera violența, nu te sfii și anunță cazurile de violență dacă le cunoști. Doar prin implicarea fiecăruia putem construe o societate sănătoasă și amiabilă.
Inspectoratul de poliție Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

16 Zile de activism împotriva violenţei în bază de gen - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta