Harta site-ului
Ajutor
15 mai - Ziua Internaţională a Familiei
15 mai - Ziua Internaţională a Familiei

"Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, care este marcată anual la 15 mai, în numele Preşedintelui raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine".

Familia înseamnă mult mai mult decît un cuplu cu copii care împart un anume spaţiu locativ şi un buget financiar. Familia este dragoste, respect reciproc, respectarea şi susţinerea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilărie şi educaţie sănătoasă, întrajutorare, convieţuire şi suport combinate cu transmiterea peste generaţii a tradiţiilor culturale. În variate zone de pe glob, sărăcia, deficienţele programelor educaţionale, conflictele armate, dar şi factori psihosociali individuali fac ca aceste valori să lipsească adesea făcînd loc neputinţei sau chiar abuzurilor de tot felul. Membrii familiei suferă, copii nu au şansa de a se dezvolta normal într-un mediu sănătos. Cauzele specifice ţării noastre sunt în principal sărăcia şi lipsa educaţiei. Fenomenul migraţiei are un impact foarte negativ asupra familiilor noastre, rezultând în copii şi bătrâni abandonaţi, rate înalte ale divorţului, creşterea numărului de cazuri de violenţă în familie şi alte încălcări ale drepturilor omului.

Această zi ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Să conştientizăm  cît de important este să avem familii sănătoase şi armonioase, deoarece Familia este celula de bază a societăţii, Familia este spaţiul şi timpul care oferă calităţile, puterea şi liniştea atît de necesară pentru a avea o societate dezvoltată.

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, prin Rezoluţia 47/237 din 20 septembrie 1993. Scopul evenimentului este promovarea valorilor în familie cum ar fi toleranța, dragostea, responsabilitatea. Începând cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în Republica Moldova.

Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

15 mai - Ziua Internaţională a Familiei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta