Harta site-ului
Ajutor
13 februarie – Ziua de donare a sîngelui la Pîrîta
13 februarie – Ziua de donare a sîngelui la Pîrîta

APEL PENTRU OAMENI CU SUFLET MARE

CentruldesănătateDubăsarilanseazăunapelcătrepopulaţias.Pîrîta, cedoreştesă-şiaratesolidaritateafaţă decei, careaunevoieastăzidetransfuziedesingeşibinevoiescsă salvezeoviaţă.

Punct mobil de colectare a sîngelui va fi desfăşurat  pe data de 13.02.2014 în incinta OFICIULUI MEDICILOR DE FAMILIE  din s. Pîrîta cu începere  de la orele 8.30.

În rezultatul donării sîngele Dumneavoastră va fi supus examinărilor de laborator, efectuate   cu cel mai performant echipament de ultimă generaţie cu cea mai înaltă sensibilitate şi precizie din ţară din cadrul  Centrului  Naţional de Transfuzie a Sîngelui.  

 

INFORMAŢIE UTILĂ PENTRU DONATORI

  • Donarea de sînge este inofensivă sută la sută, nu te poți infecta cu HIV/SIDA sau alte infecții.
  • Se utilizează un ac steril şi de unică folosinţă pentru fiecare donare.
  • Senzaţia de leşin sau oboseală după donare este foarte rar întâlnită.
  • Puteţi dona doar dacă starea de sănătate va permite şi vă simţiţi bine.
  • Vi se vor pune cîteva întrebări legate de starea de sănătate şi vi se va face un mic examen medical – temperatură, puls, tensiune.
  • Rezultatele testelor ramîn confidenţiale.
  • Donatorii de sînge/componente sanguine, sunt în drept de a afla rezultatele testelor de laborator a sîngelui după donare.
  • La solicitarea informației, obligatoriu se va prezenta actul de identitate.
  • Informația poate fi obținută în orice punct de colectare a sîngelui.

 Pentru a beneficia de o experienţă plăcută în urma donării, donatorii sunt rugaţi să stea cîteva minute dupa donare; sa evite exercitiile ori ridicarea de greutăţi în urmatoarele 5 ore de la donare.

Calitatea sîngelui.

Asigurarea calităţii rezervelor de sînge se face printr-un proces ce presupune testări riguroase, procesare atentă, etichetare, stocare şi un atent control al calităţii.

Primirea donatorilor de sînge/componente şi efectuarea testelor, analizelor se îndeplineşte zilnic cu începere de la orele 8.00 şi pînă la orele 15.00, pentru a afla informaţii mai detaliate despre modalităţile de a ajunge la Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui vizitaţi pagina Contactede pe pagina web a instituţiei ww.cnts.md.

Veţi putea primi rezultatele analizelor efectuate cu cel mai performant echipament la orele 16.00 aceiaşi zi. La momentul de faţă, Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui dispune de echipament privind testarea sîngelui şi componentelor sale de ultimă generaţie cu cea mai înaltă sensibilitate şi precizie din ţară.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

13 februarie – Ziua de donare a sîngelui la Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta