Harta site-ului
Ajutor
12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical
12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Ziua internaţională a asistenţilor medicali (International Nurses Day) este marcată anual la data de 12 mai, dată ce reprezintă ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul "Saint Thomas" din Londra, în 1860.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (International Council of Nurses - ICN) a celebrat pentru prima dată Ziua internaţională a asistenţilor medicali în anul 1965, potrivit site-ului nursingworld.org.
Cu prilejul acestei sărbători profesionale, Președintele Raionului Dubăsari, Grigore FILIPOV,  adresează cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor asistenților medicalidin Raionul Dubăsari și din Republica Moldova.
Evoluţia profesiei de asistent medical a cunoscut un salt uriaş în ultimele decenii. Cercetarea în domeniul îngrijirilor, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, servicii bazate pe aparatură şi echipamente medicale extrem de performante sunt câteva dintre provocările profesionale care au contribuit la dinamica dezvoltării acestei profesii. Din numele Consiliului raional Dubăsari, vreau în primul rând să Vă mulțumesc pentru abnegația de care dați dovadă zi de zi pentru a acorda servicii medicale de calitate!
Cu prilejul sărbătorii Dvs. profesionale, ne exprimăm toată recunoștința pentru munca care o depuneți cu devotament și inspirație indiferent de oră, de e zi sau noapte!
Cunoaștem că asistentul medical rămâne un pilon de bază în sistemul sanitar și un partener de neînlocuit al medicului în realizarea la cel mai înalt nivel a actului medical. Este greu de imaginat un sistem sanitar fără de asistenți dedicați și profesioniști. În acest context, vă urăm multă sănătate, forță în toate și recunoștință din partea oamenilor pentru dedicația cu care vă exercitați munca!
Cu deosebit Respect și Înaltă Recunoștință,
Grigore FILIPOV,
Președintele Raionului Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta