Harta site-ului
Ajutor
1 octombrie- Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate
1 octombrie- Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate

În anul 1990 la sesia a 45 – a Asambleei ONU a fost primită Hotărîrea de a marca în fiecare an la 1 octombrie – Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate. Această  sărbătoare a fost oficializată şi la noi în ţară. Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, a adoptat Hotărîrea nr. 616 din 18 septembrie 1992 "Privind consemnarea Zilei Internaţionale a Oamenilor în vîrstă" în fiecare an, la 1 octombrie.
Prin Decizia Consiliului de administraţie nr. 17 din 23.09.11 al Fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari, Preşedinte dl Gr. Policinschi, au fost ajutoraţi material 380 persoane în etate din toate primăriile raionului (a cîte una sută lei).
În raionul Dubăsari cu ocazia acestei zile însemnate, conform planului de activitate au fost organizate şi desfăşurate  un şir de activităţi. Consiliul raional Dubăsari de comun acord cu autorităţile administraţiei publice locale, Asociaţia veteranilor de muncă şi război din raionul Dubăsari au organizat la data de 30.09.2011 în incinta COCT „Prietenia” o masă de sărbătoare şi un concert expromt   cu glume, poezii şi cîntece interpretate de oaspeţii  prezenţi la manifestaţie. La măsura dată au participat Preşedintele raionului Dubăsari dl. Gr. Policinschi, Vicepreşedintele  raionului Dubăsari dna M. Jimbei, Vicepreşedintele Organizaţiei republicane de muncă şi război dl D. Munteanu, Preşedintele Asociaţiei veteranilor de muncă şi război din raionul Dubăsari  dna E. Moţpan, consilieri raionali, primarii localităţilor şi colaboratorii Direcţiei asistenţă socială.
Generaţia persoanelor în etate o regăsim mult mai exact în expresia "persoane la vîrsta eleganţei şi înţelepciunii”, sau fiinţe care întruchipează dorul de casa părintească. Este o generaţie demnă de grijă, stimă şi atenţia urmaşilor, precum şi promotori ai experienţei de viaţă. Bătrînii de astăzi, nu sînt altcineva decît buneii şi părinţii noştri, care prin atitudine participativă şi grijă au păstrat viu focul familiilor noastre întru stabilitatea şi continuitatea neamului. Nu vom uita niciodată ceea ce a fost creat de generaţia în vîrstă. Ştim că anume ei au însuşit tradiţiile şi înţelepciunea populară, principiile culturii şi limbii materne.
Aducem cele mai sincere şi alese gînduri persoanelor în etate. În special, le dorim multă sănătate, bătrîneţe fără tristeţe, pace, linişte, zile senine, viaţă lungă alături de cei dragi.


Ana Rojco, specialist principal în problemele
 persoanelor în etate şi cu dizabilităţi                  

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1 octombrie- Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta