Harta site-ului
Ajutor
1 octombrie – Ziua internaţională a oamenilor în etate
1 octombrie – Ziua internaţională a oamenilor în etate

Generaţia persoanelor în etate o regăsim mult mai exact în expresia "persoane la vîrsta eleganţei" sau persoane care întruchipează casa părintească, nucul de la poartă, trecutul, prezentul şi viitorul unei naţiuni. Bătrînii de astăzi, nu sînt altcineva decît buneii şi părinţii noştri care prin atitudine participativă şi grija permanentă au păstrat viu focul familiilor noastre - pilon al stabilităţii şi continuităţii neamului. Este o generaţie demnă de grija, stima şi atenţia urmaşilor, precum şi de preluare a experienţei de viaţă.
Conducerea raionului acordă o atenţie deosebită acestei categorii de populaţie, fiind în permanenţă alături de ei prin intermediul serviciilor sociale raionale create, precum Serviciul de îngrijire socială la domiciliu.
Pentru marcarea Zilei oamenilor în etate a fost elaborat un program complex de acţiuni, printre care: implicarea echipelor de voluntari în soluţionarea problemelor de ordin social – economic a persoanelor vîrstnice; organizarea meselor de binefacere, distribuirea coletelor cu produse alimentare şi industriale, alte ajutoare din contul agenţilor economici, gospodăriilor agricole, cantinelor de ajutor social; măsuri suplimentare pentru îmbunătăţirea ajutorului de protezare (asigurarea cu cărucioare, bastoane şi alte articole protetico-ortopedice) acordat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii din rîndul persoanelor în vîrstă; organizarea măsurilor culturale în localităţile raionului; expedierea felicitărilor persoanelor longevive; ş.a. care urmează a fi implementat de Direcţia asistenţă socială.
Inclusiv, prin decizia consiliului de administraţie al Fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari, 180 de persoane cu vîrsta de la 75 de ani şi mai mult, au beneficiat de cîte un ajutor de 300 lei fiecare.  
Stimaţi părinţi, bunei şi străbunei, cu acest deosebit prilej Vă adresez cele mai sincere şi alese gînduri, dorindu-Vă multă sănătate, bătrîneţe fără tristeţe, pace, linişte şi doar zile senine.

Cu profund respect,
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1 octombrie – Ziua internaţională a oamenilor în etate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta