Harta site-ului
Ajutor
1 octombrie – Ziua Internaţională a oamenilor în Etate
1 octombrie – Ziua Internaţională a oamenilor în Etate


În anul 1990 la 14 octombrie Asamblea ONU a fost primită Hotărîrea de a marca în fiecare an la 1 octombrie – Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate. Această sărbătoare a fost oficializată şi la noi în ţară. Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, a adoptat Hotărîrea nr. 616 din 18 septembrie 1992 "Privind consemnarea Zilei Internaţionale a Oamenilor în Etate" în fiecare an, la 1 octombrie. 
Prin Decizia Consiliului de administraţie nr. 17 din 19 septembrie 2012 al Fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari, Preşedinte dl Gr. Policinschi, au fost ajutoraţi material 210 persoane în etate din toate primăriile raionului (a cîte două sută lei). 
În localităţile raionului Dubăsari în special în satul Holercani şi Coşniţa cu acazia acestei zile însemnate au fost organizate şi desfăşurate un şir de activităţi. Consiliul Raional Dubăsari de comun acord cu Autorităţile administraţiei publice locale, Asociaţia veteranilor de muncă şi război din raionul Dubăsari, Asistenţii sociali comunitari au organizat la date de 27.09.2012 în satul Holercani în incinta "Casei de cultura Holercani” şi la data de 30.09.2012 în comuna Coşniţa în incinta localului "Retro” o masă de sărbătoare şi un concert expromt au fost decernate 14 diplome persoanelor ce au contribuit la dezvoltarea activă a satului Holercani au fost recitate glume, poezii şi cîntece interpretate de oaspeţii prezenţi la manifestaţie. La măsurile date au participat preşedintele raionului, primarii localităţilor,Preşedintele Asociaţiei de muncă şi război din raionul Dubăsari şi colaboratorii Direcţiei asistenţă socială în frunte cu Şeful Direcţiei. 
Scopul evenimentului este de a recunoaşte rolul important al persoanelor vîrstnice în societate, de a promova imaginea pozitivă 
a persoanelor vîrstnice, de a face vocile lor auzite şi de a consolida interacţiunea între generaţii. 
Cu această ocazie, au venit cu cuvinte de felicitare Preşedintele raionului dl.GRIGORE POLICINSCHI, primarii localitaţilor dl Tudor Tanasiev primar de Holercani şi dl. Leşan Alexandru primar de Coşniţa, Preşedintele Asociaţiei de muncă şi război din r-nl Dubăsari dna. Elena Moţpan şi şeful Direcţiei Asistenţă Socială dl Vancea Vladimir, din toată inima li-au dorit zile senine, sănatate, bucurii alături de copii, nepoţi, prieteni şi de toţi cei dragi. 
Personal adresez cele mai sincere felicitări şi urări de sănătate persoanelor de vârsta a treia. Fiind convinsă de faptul că oamenii în etate din raionul Dubăsari nu au parte de viaţa pe care o merită, îmi exprim regretul
 şi sunt solidară doleanţelor acestora de a avea un trai decent. De aceea, adresez un apel către populaţia raionului de a manifesta atitudine deosebită, cu grija şi respect faţă de oamenii în etate. Ajutaţi-i să-şi trăiască bătrâneţile în linişte, pace, belşug şi înţelegere alături de cei dragi! 
Şef Serviciu asistenţă socială comunitară 
Olga Vascan

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1 octombrie – Ziua Internaţională a oamenilor în Etate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta