Harta site-ului
Ajutor
1 iunie- Ziua Internaţională a Protecţiei Copilului
1 iunie- Ziua Internaţională a Protecţiei Copilului

Ştiaţi că Ziua Copilului nu se sărbătoreşte pe 1 iunie în toate ţările? Mulţi se întreabă când şi unde s-a decis ca data de 1 iunie să devină un moment de bucurie şi sărbătoare pentru copii. Ziua copilului, numită şi Ziua internaţională a copilului, fost menţionată prima dată în august 1925, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor. Cu această ocazie, 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Chiar dacă acest moment poate fi considerat actul de naştere al introducerii în calendar a unei sărbători dedicată în mod special copiilor, în anumite state, Ziua Copilului era deja marcată în calendar şi sărbătorită ca atare. Un exemplu este Turcia, care sărbătoreşte Ziua Copilului încă din anul 1920.
În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare ţară să dispună de o zi prin care să marcheze distinct în calendar „Ziua copilului” (Universal Children’s Day).
La 1 iunie, anual în toate localităţile raionului  Dubăsari sunt organizate manifestări culturale pentru toţi copii, acţiuni frumoase care includ: jocuri distractive cu participarea clovnilor, concursuri de cîntece, poezii, creaţii proprii şi dans, concursul de albume "Copilărie fericită”;  concursul desenelor pe asfalt; Expoziţia gazetelor de perete "Dulcea mea copilărie”; Expoziţii de carte cu genericul: "Cel mai important este copilul”; Starturi vesele, volei, fotbal, şah, tenis de masă; În biblioteci vor fi organizate dezbateri literare la tema: " Mama şi copilul: împreună e cel mai bine”;  Organizarea acţiunilor comunitare pentru susţinerea copiilor aflaţi în dificultate;  Asigurarea prioritară şi gratuită a copiilor orfani şi celor rămaşi fără grija părintească, copiilor din familiile social-vulnerabile, numeroase, cu bilete la taberele de odihnă. 

Evenimentul este ghidat de către Direcţia asistenţă socială,  Direcţia Cultură şi Turism şi Direcţia Generală, Învăţămînt, Tineret şi Sport.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1 iunie- Ziua Internaţională a Protecţiei Copilului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta