Harta site-ului
Ajutor
1 Iunie - Ziua Internaţională a copilului
1 Iunie - Ziua Internaţională a copilului

În fiecare an, în prima zi de vară,  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie, ca avînd începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor.
1 iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
La biblioteca publică s.Oxentea r.Dubăsari, cu această ocazie s-a organizat:
1. Expoziţie de carte ”Compasiune, speranţă, viitor” cu citatul ”Copilăria este cea mai nevinovată, cea mai cerească, cea mai îngerească, dar în acelaşi timp şi cea mai imorală, cea mai sadică şi perversă vîrstă a omului” de L. Blaga
2. Master class „Copilărie, dulce feerie”
3. Concursul creaţiei proprii - eseu „Sunt copil fericit”
Locul I la eseu la ocupat Afanas Ina, locul II- Afanas Olga, locul III-Portarescu Pantelemon.
Societatea noastră are nevoie de copii educaţi şi sănătoşi, copii, de care să fim mîndri. Astăzi, devine tot mai evidentă preocuparea structurilor atât la nivel naţional, cât şi internaţional, asupra domeniului protecţiei drepturilor copilului.
 
Elena BEJENARI,
Şefa bibliotecii publice  s.Oxentea r.Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

1 Iunie - Ziua Internaţională a copilului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta