Harta site-ului
Ajutor
" O primăvară...Un mărţişor... O femeie...
" O primăvară...Un mărţişor... O femeie...

...şi cît va fi Pământul călător,
Prin secole, prin stele şi prin datină,
Măicuţă – tu vei rămîne un dor,
O linişte, o patrie, o viaţă!
Însăşi  viaţa depinde de voinţa unei singure femei: mama.  Datorită ei deschidem ochii spre lume şi soare. Ea este asociată cu caldura şi siguraţa. Mama este cea care ne face oameni, aşezînd temelia caracterului nostru, facîndu-ne oameni din lacrimi şi speranţe.
Cu prilejul Zilei internaţionale a Femeii – ziua în care  femeia  este sau ar trebui să fie pe piedistalul unei regine, să primească flori  în semn de respect sau mulţumire, în localitatea Doroţcaia  la 6 martie, ora 14:00 a fost desfăşurat  un concert pentru toate doamnele, domnişoarele, mamele, bunicile, surorile raionului Dubăsari. Aducem sincere mulţumiri  Consiliului Raional în frunte cu Preşedintele raionului-Grigore Policinschi şi Casa de Cultură  din s. Doroţcaia pentru  susţinere şi organizare a acestei manifestaţii culturale. În semn de recunoştinţă, toate invitatele la manifestaţie au primit în dar mărţişoare şi cîte o felicitare inedită confecţionată manual de către  elevii din şcoli şi licee.Toate femeileau aşteptat cu nerăbdare, apariţia în scenă a mentorului raionului Dubăsari, Preşedintele Grigore Policinschi, care a ales cele mai frumoase, calde, gingaşe şi  sincere şi iremarcabile cuvinte pentru a felicita  pe cea mai blîndă fiinţă din Univers, în ochii cărora se naşte viaşa. De asemenea a menţionat faptul că Dumnealui contează foarte mult pe femeile din raion, pe umerii cărora au nu numai  povara serviciului, dar şi a problemelor de familie, de mămă, de soţie, de educaţie, de creşterea copiilor, reuşind  să păşească în ritm cu viaţa, gata oricănd să facă bine, să semene căldură şi omenie. Manifestaţia a continuat  ca o adevărată sărbătoare cu toate ingredientele necesare unui spectacol cu  Maeştri în artă : Daria Radu şi Anatol Latîşev.  Daria Radu –doamna  deosebită  care înfloreşte buna dispoziţie  prin şlagărele de muzică uşoară. Numele  şi căntecele ei  le cunoaşte o ţară întregă, ele pătrund în armonia şi  profunzimea
sufletului, prin aceasta se bucură de un succes extraordinar. Publicul a petrecut clipe de revelaţie audiind cîntele dumneaei: ”Iubiţi părinţii”, ” Dragostea poetului”, ”Primăvara”, ”Măicuţa mea”, ”Trandafirul” s.a. Mult dorită a fost şi apariţia în scena a renumitului interpret Anatol Latîşev care  spune despre femei : ”fară voi nu este viaţa mai frumoasă, fără voi  bărbaţii n-au nici o valoare”, şi că datorită femeilor D-lui crează şi cîntă cîntecul moldovenesc şi se închină pînă la Pămînt  în faţa femeilor. Marele artist  a interpretat cîntece despre mamă, dor, ţară, ş.a. suprinzînd publicul cu patima şi dorul de cîntecul moldovenesc.Toţi cei prezenţi în sală au fredonat  melodii devenite deja  istorie, mai bine zis un show de excepţie  prezentat într-o manieră personală, un concert ce a ridicat sala în picioare ... inundată de euforie. Finalul acestei manifestaţii  a fost încheiat cu o felicitare pentru toate doamnele: ”FIE CA  TOATE  ÎMPLINIRILE  FRUMOASE , SĂNĂTATEA ŞI  SPIRITUL  ACESTEI ZILE  SĂ  VĂ  ÎNSOŢEASCĂ  PRETUTINDENI ... ŞI  FIE  CA PRIMĂVARA SĂ  VĂ UMPLE  SUFLETUL CU BUCURIE   ŞI  CU PARFUMUL  TUTUROR  FLORILOR SALE’’. CU 8 MARTIE DRAGELE NOASTRE!!!  
Direcţia Cultură şi Turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

" O primăvară...Un mărţişor... O femeie... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta