Harta site-ului
Ajutor
Seminar teoretico-practic cu psihologii şcolari din instituţiile preuniversitare
Seminar teoretico-practic cu psihologii şcolari din instituţiile preuniversitare

„ Dacă copiii ar creşte mai departe aşa cum arată la început, am avea numai genii”
                                                                                         ( J.W.Goethe”
 
Marţi, 15 noiembrie 2016, conform planului de activitate al Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică a fost organizat  în incinta LT „ Vlad Ioviţă”  Cocieri seminarul teoretico- practic  cu psihologii şcolari din instituţiile preuniversitare la tema:  „Toleranţa- ca valoare personală ”.
Obiectivul seminarului a fost realizarea feedback-lui profesional prin schimbul de experienţă a psihologilor şcolari  în acordarea serviciilor calificate copiilor din instituţiile preuniversitare
Agenda seminarului a fost vastă incluzînd următoarele aspecte:
 

  • Psihoprofilaxie: „ Toleranţa-ca valoare personală” prezentată de dna Guţu Zinaida, psiholog şcolar.
  • Tulburări afective şi de comportament. Tehnici şi recomandări cu copii cu comportament agresiv.Moderator Pisari Natalia- psihopedagog  SAP.
  • Excursie la muzeul „ Plai natal”
 
Activitatea a avut o densitate şi o diversitate favorabilă pentru stimularea interesului cognitiv, a toleranţei şi crearea situaţiilor de învăţare. Principiul toleranţei se bazeaza pe o sintagma simpla si echilibrata: "ce tie nu-ti place, altuia nu face". Se transpune si la nivelul comunicarii. "Nu spune despre altcineva ceea ce nu ti-ar placea sa auzi despre tine". De cele mai multe ori, comunicarea evaluativa raneste, jigneste, iar oamenii ies din astfel de conversatii cu resentimente.
Toleranta este un cuvant pe care ar trebui sa-l cunoastem cu totii si sa-l transmitem copiilor nostri. In prezent, mai mult decat oricând, copiii interacţioneaza cu oamenii de etnii, religii si culturi diferite. Clasele de la scoala sunt tot mai diverse, reflectand structura comunitatilor in care familiile traiesc si muncesc.A-i invata pe copii toleranta este un lucru important nu numai fiindca face parte din respectarea legilor si din traditiile noastre de ospitalitate, dar si fiindca persoana care invata sa fie deschisa fata de diferente va avea mai multe oportunitati in educatie, afaceri si in multe alte aspecte ale vietii. Nu cred ca se poate trai fara dragoste, fara respect, si, mai cu seama, fara iertare… Si, mai ales intr-o astfel de societate, cand dainuie invidia, mandria, ura, egoismul, trebuie sa invatam sa fim toleranti. Numai asa vom avea linistea sufleteasca de care avem nevoie pentru a merge mai linistiti si mai increzatori catre viitor
 
Psihologii şcolari au primit   tehnici şi recomandări în organizarea activităţilor de psihhoprofilaxie  în privinţa deminuării agresivităţii la copiii preadolescenţi şi adolescenţi.
Aducem mulţumiri administraţiei  LT „ Vlad Ioviţă” pentru organizarea activităţii la un nivel înalt.
 
 
                                                                                    Pisari Natalia, psihopedagog SAP
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar teoretico-practic cu psihologii şcolari din instituţiile preuniversitare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta