Harta site-ului
Ajutor
Consolidarea capacităţilor de coordonare a membrilor Comisiilor teritoriale de combatere a traficului de fiinţe umane
Consolidarea capacităţilor de coordonare a membrilor Comisiilor teritoriale de combatere a traficului de fiinţe umane

Secretariatul permanent în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova, a desfăşurat atelierul de lucru, găzduit de către Comisia teritoriala Căușeni, la care au participat şi reprezentanţi ai Comisiilor teritoriale din raioanele Dubăsari, Anenii-Noi, Ştefan -Vodă, Chișinău. Raionul Dubăsari a fost prezent în componenţa Vicepreşedintelui raionului pe probleme sociale, Maria JIMBEI - preşedintele comisiei raionale, şef-adjunct DASPF, Elena CONSTANTINOV - şef Echipa multidisciplinară teritorială, Alexandra VATAV, secretarul comisiei raionale.
La întrunirea dată au participat doamna Ecaterina Berejan - șeful secretariatului permanent, domnul Veaceslav Nigai - președintele Comisiei teritoriale Căuşeni, domnul Ion Oboroceanu - procurorul raionului, domnul Vitalie Savin – consultant naţional, Programul antitrafic şi gender, Misiunea OSCE în Moldova, doamna Nadejda Radu - asistent social, Centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor şi potenţialelor victime ale TFU.
În cadrul primei sesiuni doamna Ecaterina Berejan, șeful secretariatului permanent a adus la cunoștința specialiștilor despre tendințele anului 2015 în domeniul antitrafic, despre activitățile planificate pentru anul 2016, în vederea consolidării mecanismelor de coordonare la nivel local.
Totodată, domnul Veaceslav Nigai, președintele Comisiei teritoriale Căuşeni, a făcut o scurtă retrospecție cu privire la experiența preluată din cadrul atelierului de lucru, din 4-7 aprilie, care a avut loc la Târgu-Mureș, reiterând importanța depășirii cadrului formal de activitatea, dar și necesitatea schimbării de atitudine în procesul de intervenție pe cazurile de trafic de ființe umane.
În cea de a doua sesiune a întrunirii a avut loc şedinţa Comisiei teritoriale din raionul Căuşeni cu următoarea ordine de zi:

  1. Coordonarea acţiunilor întreprinse în domeniul prevenirii TFU, impactul acţiunilor de prevenire asupra copiilor, elevilor, populaţiei vulnerabile. Exemple relevante. Planuri de viitor în domeniul prevenirii TFU.
  2. Coordonarea acţiunilor de combatere a TFU în raion.
  3. Acţiunile întreprinse privind coordonarea domeniului de asistenţă şi protecţie a victimelor TFU. Identificare, asistenţă şi protecţie, reintegrare. Cooperarea comisiei TFU cu EMD.
În aceste sens, atelierul a servit o platformă de discuții între specialiștii din domeniul antitrafic. Au fost exemplificate o serie de cazuri, care necesită a fi soluționate. În vederea unei bune coordonări a activităților la nivel local, Secretariatul permanent a recomandat de a se face o distincție clară între rolul și componența Comisiilor teritoriale versus Echipelor multidisciplinare, planificarea activităților comisiilor teritoriale și depășirea cadrului formal de activitate.
Alexandra VATAV,
specialist principal în problemele administraţiei publice

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consolidarea capacităţilor de coordonare a membrilor Comisiilor teritoriale de combatere a traficului de fiinţe umane - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta