Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
Recomandări pentru consumatori în perioada sărbătorilor de iarnă În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar-veterinar. Produsele alimentare care sunt în conformitate cu cerinţele ce reglementează siguranţa alimentelor se consideră ca neprezentînd riscuri pentru sănătatea consumatorilor. Calitatea produselor alimentare şi a materiei prime se confirmă prin certificate de inofensivitate, certificate sanitar-veterinare şi cerificate de conformitate a calităţii, după caz, care pot fi solicitate de către consumatori în momentul achiziției produselor alimentare, pentru a se asigura de inofensivitatea acestora. Pentru a evita situaţiile în care, din cauza aglomeraţiei din pieţe şi magazine, în ajunul sărbătorilor pot fi achiziţionate în grabă produse neconforme, care pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa dvs., DRSA recomandă consumatorilor să fie atenți la câteva aspecte:
Pentru a alege corect produsele alimentare de origine animală, cum ar fi carnea, produsele din carne, peștele, ouăle, laptele și produsele lactate, venim cu următoarele recomandări:
Atenţie! Vînzarea ouălor în unităţile de desfacere se face numai în locuri separate. Ouăle trebuie să fie marcate corespunzător, să dețină informație cu privire la codul producătorului și data ouatului. Termenul de valabilitate a ouălelor constituie 28 zile de la data ouatului.
Atenţie! Cumpărați lapte din vitrine frigorifice ce au temperaturi cuprinse între 4-6 0C. Dacă temperatura este mai ridicată, riscați să cumpărați lapte alterat. Păstrați laptele în frigider, în vas închis, deoarece absoarbe foarte ușor mirosurile străine. Pentru a elimina riscurile apariției toxiinfecțiilor alimentare, nu procuraţi alimente după data limită de consum sau cu termenul de valabilitate expirat, depozitaţi şi păstraţi alimentele conform instrucţiunilor producătorului și neapărat ţineţi cont de instrucţiunile producătorului privind congelarea, decongelarea şi pregătirea bucatelor.
În cazul în care consumatorii constată nereguli, care ar putea pune în pericol sănătatea publică, sunt rugați să sesizați reprezentanții Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor Dubăsari, tel de contact 0248 55 450 sau 0248 55 280. DRSA Dubăsari |
Lasa un comentariu