Harta site-ului
Ajutor
Amatorii de poezie și cântec din raionul Dubăsari sunt invitați să participe la Festivalul-Concurs Internațional „VOCEA GENERAȚIILOR”
Amatorii de poezie și cântec din raionul Dubăsari sunt invitați să participe la Festivalul-Concurs Internațional „VOCEA GENERAȚIILOR”

Festivalul-Concurs Internațional, de poezie și cântec românesc „VOCEA GENERAȚIILOR”, ajuns la cea de-a 4-a ediție, invită doritorii din raionul Dubăsari de a se înscrie la concurs. Ediția din anul acesta va etala sub genericul „Odă plaiului și limbii române”, consacrat Zilei naționale a Republicii Moldova și aniversării a 33-a de Independență. Festivalul dat este organizat de Cenaclul Literar-Artistic „Vocea generațiilor”.
Festivalul-Concurs Internațional, ediția a 4-a se va desfășura la data de 24 august în Chișinău.
Amatorii și doritorii de a se înscrie la concurs, pot depune dosarele de participare  până la data de 30 aprilie 2024. Totodată, menționăm că dosarele participanților care vor conține cererea de participare, materialul artistic (video ce nu va depăși 4 , 5 minute) vor fi expediate pe adresa Cenaclului vocea.generatiilor@gmail.com. Concursul  va fi constituit din 4 etape: I-a depunerea dosarului participantului; II-a examinarea dosarelor artistice (online) / preselecția (01 mai – 20 mai 2024); III-a expedierea invitațiilor finaliștilor (05 mai – 01 iunie 2024) și a IV- etapa finală, unde vor fi promovați participanții cu cea mai bună prestație (24 august, începând cu orele 10:00, sala de festivități a Preturii sectorul Centru).
Gala Laureaților, în cadrul cărora vor fi înmânate trofeele, va fi organizată pe 27 august.
Concursul dat include 4 secțiuni: Recital de poezie ori proză, Recital de muzică românească, cu genericul „Drag mi-i plaiul, drag mi-i graiul”- soliști vocali, grupuri vocale, vocal-instrumentale și cor/ansamblu.
La concurs se pot înscrie toate generațiile (de la 8 ani -70 ani), care vor fi premiate și încurajate să se dezvolte pe plan personal și artistic.
Participanții vor fi incluși în 2 categorii  (8-17 ani) și (de la 18 ani), care se vor înscrie doar la o singură secțiune.
Membrii juriului vor aprecia la talentele din raionul Dubăsari calități vocale, dicție, intonație și interpretare, ținuta scenică, expresivitate, personalitate artistică, concordanța costumului popular al participantului cu zona etnografică de proveniență a melodiei interpretate, autenticitatea și valoarea artistică a piesei, dificultatea piesei, alegerea poeziei, recitarea expresivă, ținuta scenică și vestimentația.
Prin acest concurs organizatorii își propun educarea simțului frumosului în rândul generațiilor, valorificarea și promovarea tradițiilor culturale ale neamului prin intermediul poeziei și a cântecului românesc.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Amatorii de poezie și cântec din raionul Dubăsari sunt invitați să participe la Festivalul-Concurs Internațional „VOCEA GENERAȚIILOR” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta